#161640
Anonym

Der er noget du fundamentalt har misforstået søde ven!

1. Det er ikke nogen naturlov at boligpriserne stiger 2-3 gange hurtigere end lønudviklingen, sådan som det har været tilfældet i perioden 1995-2007. Efter en periode, hvor boligpriserne er steget “for hurtigt” får vi sandsynligvis en periode, hvor boligpriserne stiger langsommere end lønudviklingen eller ligefrem vil være faldende. Det kan sagtens stå på 10 år.

2. Du siger, at huslejen er at smide penge ud af vinduet, okay?
Men så er det vel ligeledes at smide penge ud af vinduet når du:
a) Betaler renter til dit pengeinstitut og realkreditinstitut – penge som ikke går til afdrag på gælden, men alene til at forrente gælden.
b) Betaler grundskyld til din kommune.
c) Betaler ejendomsværdiskat til staten.
d) Betaler bidrag til grundejerforeningen.
e) Betaler renovationsafgift til kommunen.
f) Betaler for vedligeholdelse af dit hus, som ikke er en forbedring, men kun er vedligehold.
g) Betaler købs- og salgsomkostninger til banken, advokaten og staten for samlet 150.000, hvis ikke mere.

3. Hvad tror du lige der sker med boligpriserne, når F1 renten stiger fra det historisk lave renteniveau vi har lige nu på 1,3% til 4-5% over de kommende 5 år? Tror du boligpriserne vil stige, når folk skal bruge en større del af indkomsten til at betale renter, eller tror du boligpriserne vil falde?

Og hvordan tror du lige folks lånemuligheder bliver, når bankerne (grundet stigende renter) skal til at kreditvurdere kunderne ud fra at de skal kunne sidde med et fastforrentet 6 eller 7% lån i stedet for et fastforrentet 4% lån?

Jeg svarer selv – boligpriserne vil i bedste fald ligge på det nuværende niveau om 5 år. De er ingen udsigt til prisstigninger!

Når renten stiger, falder boligkøbernes rådighedsbeløb, og derfor bliver nye boligkøberes købsmuligheder dårligere. Når folk kan købe for et mindre beløb, så falder priserne!

Som Halli Hallo så rigtigt siger, så er kapitalgevinster på boligen er på ingen måneder en naturlov. Faktisk så faldt de reale boligpriser ganske betydeligt fra 1986-1994.

Derimod er det tæt på at være en naturlov, at efter en “manisk-periode” hvor alle troede træerne vokse ind i himlen, der vil der komme en mere depresiv periode, hvor boligpriserne er stagnerende eller direkte faldende.

Hvor fedt er det lige at købe en ejerbolig og sidde vanvittigt stramt i det, for så 3 år senere at konstatere, at boligpriserne er faldet 25%, at man er teknisk insolvent og derfor stavnsbundet til sin bolig! Det er ikke fedt!

Man skal kun købe bolig, hvis man har råd til det, kan absorbere eventuelle prisfald og har en horisont på mindst 7 år i den pågældende bolig. Opfylder man ikke disse kriterier, skal man vælge lejeboligen.