#161574
Anonym

Siden du har læst mine indlæg før så ved du også, at jeg har selv har stået i situationen med en dårlig økonomi som det var svært at se en udvej på.

I har brug for at gøre noget nu da du jo selv gør opmærksom på, at dette påvirker jeres forhold. Ud af det du skriver kan jeg læse, at det måske påvirker din kæreste mere end det påvirker dig. Det er her vigtigt, at du forstår hendes frustrationer. Fra mig selv ved jeg hvordan det er ikke at sove ordentligt på grund af spekulationerne omkring økonomien. Jeg tænkte konstant på, at hvis der ikke blev gjort noget så kunne jeg vinke farvel til drømmen om villa, vovse og volvo – og ikke mindst børn. Og tro mig, det var slemt at vide, at ens manglende økonomiske overblik var skyld i, at man aldrig ville have råd til at få børn og lade dem vokse op i et stille og roligt parcelhus.

Hvis i går fra hinanden så står i samtidig endnu værre økonomisk set da i jo i øjeblikket ville komme fra lejligheden med gæld. I er nødt til at få lavet en struktur og en plan som i begge kan leve med – og ikke mindst – se en ende på.

Ud fra de tal du nu nævner så har i mindst 27.000 udbetalt. 20.000 går til faste udgifter. I har så 7.000 til mad og lommepenge – og da du nævner jeres billige madbudget så hænger det absolut fint sammen. At I så alligevel kan have et underskud på 6000kr på en månder vidner om, at I ikke helt ved hvad pengene egentligt går til. Her er I simpelthen nødt til at gemme alle kvitteringer og så lave en regnskab der viser hvordan I har brugt jeres penge.
Når I ved hvad pengene bliver brugt til så prøv at overveje hvilke ting der egentligt var unødvendig – og hvilke ting der kan gøres billigere som f.eks. en billigere frisør, droppe mærkevare tøj osv.

Kig også grundigt på de faste udgifter. Er der noget her I kan gøre billigere? Kan I f.eks. finde en billigere internet forbindelse? Eller er telefon regningen høj? Måske kan I spare en del på telefon regningen ved at bruge Skype? Det har vi gjort.

For at I kan se en ende på jeres økonomiske problemer så er I samtidg nødt til at tænke lidt frem i tiden. Hvilken sitaution vil I gerne stå i om 5 år? Vil I have børn og hus? Hvis planen inkluderere sådanne drømme så skal I af med den bankgæld nu. Eneste mulig der er at afdrage så meget som muligt.

Du fortæller, at du ikke kan lægge lånet om pga det forbrugslån til Nordea. Hvad med at foreslå banken, at I fik flexlån eller afdragsfrihed hvis alle pengene gik til at betale dette lån ud? Hvis det laves således, at du ikke selv får rådighed over disse penge, men at de går direkte til at afbetale på lånet så er de måske til at snakke med.

Vi er mange der selv har været mødt til at kaste et kritisk øje på vores egne udgifter – og også erfaret, at det ofte er nemmere for udenforstående at se, hvad der kan gøres. Hvis du ikke selv kan overskue det er du derfor velkommen til at offentligere jeres udgifter således, at vi kan se se, om der er noget at spare.