#161260
Anonym

Hej igen

med den oplysning så virker det umiddelbart på mig somom “Private Banking" er overkill.

Uden på nogen måde at fornærme nogen så er situationen vel egentlig såre simpel:
– at din svigermor har brug for at kunne bruge pengene over de næste år
– og med pension, uden gæld, en betalt bil etc. så skal pengene bruges til at “forsøde tilværelsen" i det daglige – og lidt buffer til uforudsete udgifter (f.eks. hvis bilen bryder sammen)
– Men hverken på udgift eller indtægtssiden er der de store udsving.
– Og at der er en stor risikoaversion
så jeg må nok sige at jeg har svært ved at se værdien af private banking i forhold til “en bankbog".

Man kunne sikkert komme med smarte planer for obligationer, aktier, hedgefonde etc. og argumentere teoretisk for at det var det bedste. Men givet din svigermors alder og den situation du beskriver så vil jeg sige at “marginalnytten" af at have et lidt bedre afkast holdt op imod usikkerheden for mig at se gør at det gælder om at få en så sikker løsning som muligt.

Uden at kende din svigermor – og blot ud fra det faktum at hun gerne vil have dig til at rådgive hende fremfor en “private banker" så lyder det på mig somom hun måske har brug for en overskuelig situation med “klar tale". Hvis jeg havde et familiemedlem i den situation så ville jeg fokusere på at gøre det klart hvad formuen betyder. Med det mener jeg at såfremt man kan opnå 3,5% afkast så vil 1,5 mio DKK give 52500 kr. pr. år i renter – hvoraf der så (måske) skal betales skat. Dvs. efter skat (og forudsat renterne ikke falder yderligere) så vil din svigermor vel kunne bruge ca. 3.000 kr. om måneden “for evigt" – hvis hun skal bruge mere så bruger hun af opsparingen – mindre så sparer hun op. Så første spørgsmål er nok “har du brug for at hæve mere end 3.000 kr. om måneden – eller vil det være fint" – og så tage situationen derfra