#161252
Anonym

Interessant problemstilling – som nok er lidt svær at svare generelt på.

Meget afhænger af “hvor vigtig” de likvide midler er totalt set – og hvad tidshorisonten og formål er – samt personlighed.

Ikke for at dække mig af – men der er rigtigt mange mulige udfaldsrum – f.eks.
– er de 1.5 mio DKK en vigtig del af de midler der skal leves for så er det en situation – hvis omvendt der er 5 mio DKK i friværdi i en evt. ejerbolig så er det en anden situation (hvor der f.eks. er mulighed for nedsparingslån)
– er 1.5 mio DKK hovedsagelig er placeret for at gøre dem klar til arv – eller er det nogen der skal bruges (dvs. betyder det noget for din svigermor personligt – eller er det blot et ønske om at vidregive noget til næste generation)
– hvad er livsforventningen (selvfølgelig svært at gætte – men er der f.eks. alvorlig sygdom ?)
– hvad “betyder” de 1.5 mio DKK – ville din svigermor blive “utrøstelig” hvis de blev reduceret til 0.5 mio DKK – eller ville det være “easy come – easy go”
– etc.

Generelt ville jeg sige at 1.5 mio DKK kan man se som ca. 100.000 kr. til forbrug i ca. 20 år (afhængig af renter etc.) – og for de fleste ville 8000 kr. om måneden kunne gøre livet ganske behageligt forudsat man ikke har en masse gæld ved siden af.

Derudover så med en alder på 70 så er det de færreste der har mulighed for at genvinde et evt. tab med arbejde – så jo generelt ville jeg være enig med dig i at “pengene på en bankbog og så bruge dem efterhånden” også ville være min umiddelbare reaktion.

Lidt firkantet sagt så ville jeg virkelig mene at din svigermor har brug for _ærlig_ private banking som tager udgangspunkt i hendes situation da der virkelig er en række scenarier – problemet er blot at finde “nogen” der kan rådgive hende uden at have egne interesser.

Jeg kunne være fristet til at foreslå at forsøge at finde en uafhængig rådgiver som i så betaler en 10-15.000 kr. for en gennemgang – det er selvfølgelig penge ud af lommen – men omvendt så er den store risiko at rådgivere i banker etc. har egen agenda – og er der noget som din svigermor ikke har (efter min mening) så er det tid til at bruge 5 år på at finde ud af at det råd hun fik ikke var rigtigt.

PS: For god ordens skyld: Jeg er ikke på nogen måde beskæftiget i den finansielle sektor – så dette blot en observation som udenforstående