#160276
Anonym

Her ligger en stor del af problemet. Hvis du muligvis skal studere igen så er der reelt kun din mands indtægt at basere huskøbet på. Som tommelfinger regel kan I så købe for 3 gange hans årsindtægt minus gæld. Hvis han tjener 25.000 før skat så giver det 300.000 om året. Det kan i så gange med 3 hvilket giver 900.000 – og så skal i trække gælden fra.
Du kan sikkert godt se nu, at et hus til 1,2 simpelthen ikke er realistisk.

Mange argumenterer for at de bruger væsentlig færre penge end bankerne kræver i rådighedsbeløb – vi er selv blandt dem – men en af konsekvenserne af finanskrisen er altså at det er blevet svært at låne hvis man ikke enten kommer med en god udbetaling eller fuldt ud er i stand til at leve op til de høje krav om rådighedsbeløb. Det er surt, men det er der altså ikke noget at gøre ved.

Det klogeste i kan gøre er at få minimeret jeres udgifter og få afviklet gælden så hurtigt som muligt. Når den er ude at verden så prøv at fortsætte endnu et halvt eller helt år som om i stadig betaler af på gælden. Dette beløb skal i så selvfølgelig spare op. Dette vil vise banken to ting:
1. I er i stand til over længere tid at leve for mindre end de umiddelbart fastsætter.

2. I tror så meget på jeres evne til at være husejer at I selv spytter penge i projektet.

Held og lykke med det hele.