#159346
Anonym

Undskyld mig, men nu syntes jeg du kører debatten ud hvor den ikke hører hjemme. Du brokker dig over bankernes krav til rådighedsbeløb, du bliver af flere gjort opmærksom på at jeres rådighedsbeløb er for lavt da der også skal være penge til vedligeholdelse, ferie etc. og straks går du i baglås med en kommentar om at skille jer af med børnene. Nu ved jeg godt du ikke mener dette, men det viser at du har lidt svært ved at acceptere at folk kommer med deres mening fordi denne ikke støtter dig i at bankerne blot er ude på at genere dig personligt!
Ved at købe nu kan du være glad for at at I “kun” skal godkendes ud fra 4% fastforrentet lån med afdrag. Hvis renten stiger så kan det nemt pludselig blive 6% folk skal godkendes ud fra. Hvis I har problemer med at blive godkendt ved 4% så ville I komme I alvorlige problemer med en rentestigning.
Jeg kan godt forstå, at I gerne vil købe nu og kan da også trøste dig med at bankerne ikke ser nagelfast på det rådighedsbeløb. Hvis det drejer sig om at I blot er 500 kr fra at matche det så tror jeg ikke det bliver et problem, hvis I kan dokumentere en lang periode hvor I har levet på det beløb og så lagt resten til side til opsparing.
Men hvis I er 2000 kr fra at matche det – og samtidig ikke inkluder et stort nok beløb til vedligeholdelse og uforudsete udgifter ja så er huset I kigger på simpelthen for dyrt. Jeg forstår også godt, at I måske har stirret jer blindt på et bestemt område i henhold til børnenes skole, jeres arbejdspladser for eksempel, men her vil I ikke være de første der så må prioritere anderledes. Skal det være det område må I acceptere at I fortsat må bo til leje på mindre plads. Skal I have huset med mere plads må I acceptere, at I så må flytte til et område hvor husene er billigere. Den måde at prioritere på må mange af os igennem netop fordi bankerne har deres krav til rådighedsbeløb.
Som plus vil jeg dog nævne at det er flot at I kommer med en opsparing på 200.000 til udbetaling. Det hjælper gevaldigt på bankernes humør. Men hvis 1,3 er mere end bankerne vil være med på så prøv med et hus til lige under 1 million – også selvom børnene skal skifte skole, I får længere til arbejde osv. På længere sigt kan I måske finde noget arbejde tættere på det område hvor I så flytter til.
Held og lykke med det hele.