#159340
Anonym

Jeg synes godtnok det er frækt at sige, at vi skal komme ud af en DRØMMEVERDEN….vi er sgu 2 meget voksne mennesker sidst i 30´rne, og ved godt hvordan tingene hænger sammen….
Vi blev rådet til, at lade SU lånet fortsætte, da renten kun er 4%. Vi kan sagtens afvikle det lån, men blev rådet til at gøre noget andet….
Det der er sagens kerne er, at vi har valgt at leve for 8000kr om måneden, selvom vi HAR mere…dette for at sætte økonomien på spidsen og finde ud af om vi kan leve for det….der er jo et overskud hver måned, og det svarer til, at vi faktisk har 12000kr til rådighed hvis vi bare bruger det overskud….DET synes vi er meget, og det er så 2000kr mindre, end der anbefales når man har 3 børn….
Det jeg synes er problematisk er, at vi er to alm. lønnede voksne, vi har 200.000kr til udbetaling og evt reperationer. Vi har kig på et hus til 1.3mio, og mangler altså 2000kr i rådighedsbeløbet om måneden, for at kunne få lov.
Vi ved vi kan leve for mindre, og har faktisk aldrig rigtig brugt så meget hver måned. Vi har sat vores økonomi i system, og har dermed styr på ALLE detaljer.
Det er frustrerende, da vi mangler pladsen rigtig meget. Vi har 86kvm og bor til leje…penge ud ad vinduet i længden.
Det handler om at blive godkendt til at kunne købe, og så tage et Pauselån, hvor det så er muligt at lægge de penge til side, til at reperationer mm. Vi har ikke råd til at købe et hus der er i tip top stand, da det vil svare til omkring 2mio her i Århusområdet hvor vi bor….

Det korte af det lange er, at vi åbenbart IKKE tjener nok til at kunne købe når vi har 3 børn!!!!! Det er ikke rimeligt. Heller ikke selvom vi bliver rådgivet osv. Jeg synes det er vigtigt at man ser mere på den enkelte families reelle forbrug, og ikke på hvad MAN bør bruge. Vi mangler ikke noget, men har bestemt ikke et overforbrug. Jeg synes at 2000kr pr.barn om måneden er mange penge….Vi køber jo ikke tøj hver måned, de får ikke en masse legetøj hele tiden, og vi har kun ét barn der bruger ble. Så er der også daginst, som bliver 4000kr om måneden, når den mindste starter i vuggestue. Men det skal ikke tages ud af rådighedsbeløbet, og det bliver det heller ikke nu.
Lang forklaring, men sådan er det!!!!