#111094
Emerpus

Du har helt ret i at du kan skære af restgælden, hvis du omlægger til højere rente (5% fastforrentet eller evt. et garantilån med loft på 5%). Dette skyldes at kursen et 4%-lån er lavere end kursen på et 5% med samme løbetid. Dog bliver ydelsen en smule højere af det selvom lånet bliver mindre (hvis vi ser bort fra evt. afdragsfrihed på det nye lån), da renten er højere og omkostningerne ved omlægningen medtages i det nye lån. Det var det jeg nævnte tidligere.
Jeg vil i øvrigt fraråde dig at optage et nyt 30-årigt 4% obl.lån i dag, da kurstabet bliver alt for stort.

Du har imidlertid også ret i, at der kan være en fordel i at få en højere vurdering på huset end da du optog det nuværende lån, når du omlægger/optager nyt lån. Det skyldes at bidragssatsen (den del af ydelsen som går til realkreditinstituttet, typisk ca. 0,5%) bliver lavere, hvis belåningen i huset er forholdsmæssigt mindre når du optager det nye lån.
Med hensyn til at vælge BRF kan jeg kun støtte anbefalingen, dels af de grunde du angiver, dels at de i langt de fleste tilfælde er billigst på bidragssatser m.v., men selvom jeg udtaler mig helt og aldeles på egne vegne herinde, må jeg for retfærdigheds skyld gøre opmærksom på, at jeg er ansat i BRF, så helt uvildig er jeg nok ikke. 😉

Held og lykke med det.