#158818
Anonym

Jeg er uenig med thsv omkring hvorvidt din kærestes økonomi vil indgå i købet af en ejerbolig.

Da du selv har en egen beholdning på kr. 280.000,- mindskes bankens risiko væsentlig, hvis du vælger at skyde så meget som muligt i ved køb. (Hvilket vil være det mest fornuftige, da dit indlån og aktie investeringer ikke kan garantere et afkast på samme rente, som du vil skulle betale på det sidste del af finansieringen. Derudover har du også risiko på aktierne)

Jeg vil mene det væsentlige fra bankens side, vil være at orientere dig om konsekvenserne hvis din kæreste og dig går fra hinanden kan være et salg, med eventuel tab både på handelsomkostningerne samt fald i boligens pris. Så valget om du skal kunne sidde i ejendommen alene vil være op til dig/jer selv. Vil du selv kunne sidde i det, hvis kærligheden ikke holder, bør hendes økonomi ikke medregnes, omvendt vil du tage konsekvenserne og sælge, hvis ikke det holder, kunne jeg sagtens forstille mig, at de vil tage hendes økonomi med i beregningen. Fordi det er dine egne penge (egen beholdningen) der vil blive tabt.
Skulle det gå mere galt, og du kommer fra ejendommen alene, og med større underskud, end din egen beholdning, og du kommer der fra med et lån i banken, har du stadig en god indkomst, og har indtil nu vist du har kunnet administrere din økonomi godt (Ung og opsparing, plus aktier), og der vil nok være en god potion tillid til dig og din økonomi, så hvis alting skulle vælter, kan du nok stadig afvikle den restgæld der skulle være.

Det er selvfølgelig bare mit syn på det, du må spørge din egen bank for endeligt svar.

Held og lykke med det.