Forside Fora Privatøkonomi Amagerbanken – Er den død nu Amagerbanken – Er den død nu

#158222
Anonym

Amagerbanken er piske til løbende at øge kreditterne til de fallerede ejendomsspekulanter, fordi man ikke har råd til at tage konkursen. Problemet med at Amagerbanken på denne måde tager konkurserne på afbetaling, i håb om bedre tider er bare, at den grundlæggende rentabilitet i disse ejendomme ikke kan bære den gæld de løber rundt med – ikke engang når flexrenten er 1,4%

Hvordan skal det så gå når flexrenten kommer op i et mere normalt niveau omkring 4% ? Svaret er, at det vil slet ikke gå. Ejendommene kommuer ud i massive underskud.

Amagerbanken håber selv på bedre tider, underforstået at ejendommene pludselig stiger nok i værdi til at de kan sælges, så ejendomsudlånet kan afvikles. Problemet er bare, at det aldrig kommer til at ske, så længe den grundlæggende driftsøkonomi ikke er i orden. Til det nuværende prisniveau indbringer ejendommene et negativt cashflow, hvilket ganske enkelt ikke er attraktivt for investor. Derfor vil ejendommene i fremtiden snarere blive handlet ned i pris end op i pris.

Vi kan med andre ord konstatere, at Amagerbanken på et eller andet tidspunkt må tage et meget stort tab på ejendommene. Enten i form af en gældssanering, så driftsøkonomien bliver tilstrækkelig god til ejendomsselskaberne kan køre videre, eller gennem en konkurs, så engagementerne lukkes helt ned til den pris de kan indbringe her og nu.

Begge alternativer duer ikke for Amagerbanken, fordi der skal tages så store nedskrivninger, at egenkapitalen er væk x3. Mine personlige beregninger viser, at Amagerbanken formentlig mangler at nedskrive et sted mellem 4 og 5 mia. kr yderligere.
Det efterlader ingen realistisk håb om at Amagerbanken kan komme igen, heller ikke selv om der skydes yderligere 750 mio. kr igen. Gør man det, gør der blot 6-12 månder, før der igen er behov for et kapitalindskud i samme størrelsesorden.

Noget helt andet er, at de to bestyrelsesmedlemmer, som staten sætter nu sætter ind, ikke vil godkende, at Amagerbanken holder usunde kunder flydende. Amagerbanken vil blive tvunget til at vurdere kunderne realistisk, og det tvinger Amagerbanken til at tage langt flere tab!