#157718
JAP

Foreningens økonomi er ikke problemet i denne forening. Gælden er lav så foreningen skal nok klare sig. Det mere interessante er, hvad der vil ske med andelskronen og boligafgiften. Andelskronen skal med meget stor sandsynlighed ned. Nu har jeg kigget lidt på det og den lejlighed i foreningen, jeg kan se står til salg, er der også et solidt afslag på. Om det er nok er svært at sige. Min umiddelbare bud er, at det er nok til at andelskronen stadig vil ligge højere ved næste regnskab. Jeg tror ikke at I umiddelbart vil komme til at tabe penge på den. Problemet kan opstå når I igen vil sælge den. Andelslejligheder med høj andelskrone og lav boligafgift er svære at finansiere. Hvis man ikke har en god portion frie midler bliver det dyrt at gå i banken. Når renten stiger bliver disse andelsboliger umulige at betale for flertallet af købere.

Boligafgiften kan man være lidt bekymret for. Støre vedligeholdelsesarbejder vil sende den op. Jeg synes der er nogle tegn i regnskabet på at der er nogle projekter på vej. Hvis det er rigtigt vil andelskronen blive sænket og boligafgiften gå op. Det kan sagtens være til at leve med at betale lidt mere i boligafgift og med et afslag har I noget at give af i andelskronen.

Det er svært at blive mere konkret. I bør undersøge, hvad der er på vej af vedligeholdelse. Mit bud er, at det er fint køb hvis tidshorisonten er 5år+. Er tidshorisonten under 5år, så er det måske lidt mange penge at risikere.