#157562
PD 99

Michael afviser at svare på nedenstående spørgsmål, som han behændigt svinger sig op til at betegne som “politiske”.

Michael må åbenbart have overset at det er ganske normalt og relevant at fortolke lovgivning/regler ud fra reglernes FORMÅL – hvilket Finanstilsynet endda selv klokkeklart skriver i den ovenfor linkede afgørelse.

Så jeg imødeser derfor fortsat svar:

1) Det kan være vanskeligt at klare sig uden en lønkonto/Nemkonto, hvilket er baggrunden for reglerne. Men hvilket uafviseligt og beskyttelsesværdigt “behov” har man som normal lønmodtager for at sætte KONTANTER IND på en EKSTRA konto? Kan man ikke overleve særdeles glimrende uden en sådan ekstra konto, f.eks. ved at bruge den eksisterende Nemkonto?

2) Findes der nogen som helst regel, der har til FORMÅL at hjælpe privatpersoner med at kunne sætte kontanter IND på en ekstra konto, UD OVER Nemkontoen?

3) Hvad skulle den samfundsøkonomiske fordel være hvis private virksomheder blev pålagt at være tvunget til at tabe penge på kunder som trådstarter, UD OVER hvad der er nødvendigt for at trådstarter kan modtage løn mv.?

Hvis Michael fortsat ikke ønsker at forholde sig til formålet med reglerne, er han selvfølgelig velkommen til igen at kalde spørgsmålene “politiske” – men så må han have overset indholdet af Finanstilsynets afgørelser og ganske megen anden juridisk læsestof generelt set.