#157544
PD 99

Se eksempelvis vejledningen til bekendtgørelsen:

“Retten til EN almindelig indlånskonto gælder alene for privatkunder, idet de som lønmodtagere eller modtagere af offentlige ydelser har behov for EN konto for at kunne modtage løn og andre ydelser her i landet.”

Vejledningen omtaler en ret til EN konti, ikke en generel ret til flere KONTI. Vejledningen anfører også tydeligt formålet med bestemmelsen, og formålet er allerede opfyldt ved den “første” indlånskonto. Dermed giver det heller ikke meget mening at give ret til flere konti.

Jeg imødeser svar på disse spørgsmål, let præciseret:

1) Det kan være vanskeligt at klare sig uden en lønkonto/Nemkonto, hvilket er baggrunden for reglerne. Men hvilket uafviseligt og beskyttelsesværdigt “behov” har man som normal lønmodtager for at sætte KONTANTER IND på en EKSTRA konto? Kan man ikke overleve særdeles glimrende uden en sådan ekstra konto, f.eks. ved at bruge den eksisterende Nemkonto?

2) Findes der nogen som helst regel, der har til FORMÅL at hjælpe privatpersoner med at kunne sætte kontanter IND på en ekstra konto, UD OVER Nemkontoen?

3) Hvad skulle den samfundsøkonomiske fordel være hvis private virksomheder blev pålagt at være tvunget til at tabe penge på kunder som trådstarter, UD OVER hvad der er nødvendigt for at trådstarter kan modtage løn mv.?