#157364
Prasmus

Hejsa

Dejligt for en gangs skyld at læse om en der tager ansvar og ikke blot klynker!

Jeg tror desværre at de 10% du har i rente er meget rimeligt, men det tager jeg kun ud fra hvad andre har skrevet her. Mit lægmands bud er, at du nok bør have en rente mellem 8 og 12%.
Det lyder som om du er sikret de 10% i rente, hvis du ikke skifter bank, det er jo fint, så har du det som holdepunkt. Du kan altid forsøge at gå til andre banker og høre om de kan gøre det billigere. Dertil skal du medbringe et udførligt budget samt den positive og realistiske ånd som dit indlæg her viser, så kan du måske få renten en lille smule ned, men det er sikkert kun i småtings afdelingen.

Ang. investering: Teoretisk kan du opnå mere end 10%, men i praksis nej. Desuden vil risikoen ved en sådan investering være at du kan tabe penge på det i stedet for at vinde.

Indbetal så meget du kan på lånet, det er klart det bedste. For det første forrentes din ‘investering’ i afdrag på lånet med hele 10%, for det andet er det helt uden risiko for dig, du kan ikke tabe på det overhovedet.

Behold dog lidt penge til uforudsete udgifter etc. så du ikke skal ud og låne til disse, hvis du ikke har en kassekredit eller lignende.

En lille ekstra bonus ved at bringe din gæld ned, samt ved at afdrage regelmæssigt og holde alle aftaler, kunne være at banken på sigt vil gå med til at sænke renten, eller du kan skifte bank til en som er villig til en lavere rente. Jo mindre gæld og en historie om stabilitet gør det altid nemmere.

Mvh Peter