#156890
Anonym

Valget står mellem fastforrentet obligationslån og rentetilpasningslån. Ved det ene lån er der en lav risiko og ved det andet en højere risiko. Spørgsmålet er hvad for en risiko du ønsker at tage?

Jeg syntes det er fornuftigt med afdragsfrihed samt at nedbrinde det dyre banklån da renten som regel er højere end på realkreditlånet. Jeg mener ikke det er fornuftigt at optage et tilpasningslån og indfri 5% pga alt for store omkostninger i forbindelse med omlægningen. 5% lånet er rigtig godt. Det er klar at den lave rente er lokkende, men renten kan stige og (vil) stige, så det er svært at sige om det er en fordel for dig.

Jeg er ikke helt enig med din bankrådgiver. Når renten stiger falder kursen på de fastforrentede obligationer. Der bliver åbnet op for nye obligationsserier eks. 6% eller måske 7%. Samtidig vil huspriserne ofte falde når renten stiger. Ved det fastforrentede lån vil kursen falde og på denne måde skal du betale mindre for at indfri lånet. Det er der sund fornuft i da huset som følge af rentestigninger er faldet i værdi.

Ved et tilpasningslån vil kursen ikke falde i samme omfang og dermed kan du komme i en situation hvor husets restgæld vil være højere end husetes reelle værdi. Det er det der i fagsproget kaldes teknisk insolvent.

Jeg har svært ved at vurdere hvad målet er med omlægningen. Det er korrekt at den lave på tilpasningslånet er interessant, men det skal være op til din egen rissiko hvorvidt det er en god ide for dig.

Personligt ville jeg holde mig til 5% lånet.