#156182
Anonym

Kære Halli Hallo

Det er ikke første gang, desværre, at der er har været indbrud i folks bankbokse. Hvis du har adgang til Karnovs domme, så vil du se, at det er sket ret mange gange. Man taler også om skyld – culpa – i den forbindelse. Men der skal ualmindeligt meget til i dansk erstatningsret for at have optrådt uagtsomt. Det er slet ikke den retsfølelse, man som normal borger render rundt med, men den er fastsat af domstolene. Altså på samme måde, når X stjæler en bil i en garage, og kører Y ned, så Y bliver 100% invalideret, så er det ejeren af bilen, altså ejerens forsikringsselskab, der hænger på skaden. Skadelidte Y får 100% erstatning, selvom Y efter “retsfølelsen” slet ikke skulle have haft en krone, da Y selv er årsag til sin invaliditet. Så lad være med at skyde på Danske Bank – det er et hændeligt uheld, selvom din retsfølelse siger noget andet. Tænk hvis retsfølelsen skulle danne standard for skyld, for så er der da mange, der burde få “dødsstraf” for deres forseeelser – f.x. som den familiefar, der lige er røget i fængsel for at have misbrugt sine børn i årevis.

Tænk om du på dit arbejde havde glemt at fjerne noget på gulvet, og så kom der en og faldt over det – skal du så hænges ud som en “igen en fejl”, når det bare er en hændelig fejl, og du skal selvfølgelig hænges ud i alle medier, selvom der en en forsikring, der skal dække. Derfor har man forsikringsselskaber i Danmark, og som beskrevet af en anden skribent i denne tråd, så er en bankboks bare en ting, der opevares på lejet område. Når Danske Bank siger, at de dækker rimeligt, så er det for at folk ikke skal kunne få dækning for fuldstændigt “sindssyge” ting, feks. 100000000000000 af diamanter, som nogen påstår, at de har lagt i boksen.

Så jo i denne sag, når man ser på retspraksis, så agerer Danske Bank endda ret fantastisk. For efter min vurdering iflg. retspraksis, så er Danske Bank slet ikke forpligtet til at dække noget som helst. Så du burde snarere rose Danske Bank, men det er måske lidt svært for dig?

Og det er da klart, at Danske Bank ikke blander sig i politiets efterforskning – det er politiet, der bestemmer denne. Hvad havde du ellers forestillet dig, at de skulle lege politi? bare for at tilfredsstille enkelte borgeres “retfærdighedsfølelse”. Sådan et samfund vil jeg nødig leve i – det er politiet, der efterforsker og ikke almindelige virksomheder. Så uanset hvor eller hvem, der har indbrud, så skal emsige borgere bare blande sig uden om.

Mange venlige hilsner
Nuser 🙂