Forside Fora Privatøkonomi Hjælp – Fanget i boligboblen!?!! Hjælp – Fanget i boligboblen!?!!

#110782
Anonym

Tak, det lyder jo betryggende! Det var lige det svar, jeg havde håbet på 🙂

Min mavefornemmelse er dog stadig ikke helt god. Mange af de anker du har mod de “uafhængige” eksperter, kan man vel også bruge mod de eksperter, der har interesse i at priserne ikke falder (ejendomsmæglerne, banker, realkredit).

Det hele drejer sig jo om man vil tro på at der ikke sker noget, og priserne bliver hvor de er. Og det bliver de, hvis sælgerne sidder på hænderne, sådan som bankerne og de andre hele tiden opfordrer til. Det er vel en slags solidaritet – hvis ingen af de mange, der har noget til salg, sætter prisen ned, bliver køberne nødt til at købe til den pris.

Det, jeg er bange for, er at der er flere i vores situation, som kan blive tvunget til at sælge til den pris vi nu kan få, eller at der er nogen, der er “usolidariske”. Dvs. siger “det er nu, jeg skal sælge, hvis jeg ikke skal miste rigtig mange penge – så det gør jeg!” Så falder priserne, og dem der har opført sig “pænt”, og ikke dumpet priserne, kommer for sent af med deres lejligheder/huse, og taber rigtig meget, og får måske en stor gæld ud af det.

Det er det, jeg prøver at regne ud: Kan man stole på, at folk holder op med at sætter priserne ned (som det ser ud til, at de gør i stor stil nu), og at de ikke tvinges til at sælge til lave priser pga. to huslejer, skilsmisser, sygdom, arbejdsløshed mv.? Så er det jo med at få solgt så hurtigt som muligt, for ikke at blive ramt rigtig hårdt.
Hvor meget kan vi regne med at folk opfører sig pænt?
Jeg ville meget gerne vide, hvad de andre i lignende situationer tænker… Det er jo det, der er det afgørende!
Og hvad med rentestigningerne i USA? Læste lige en overskrift med “truende global likviditetskrise pga krise på boligmarkedet i USA” pga. mange, der ikke kan betale deres terminer. Så må der vil blive “pengeknaphed” i Verden, og prisen på penge (renten) vil vel stige?

Jeg er sg* lidt nervøs, alligevel…
Men tak for opmuntringen!

Er der andre her i en lignende situation, med en dyr lejlighed som I måske får tab på, eller er vi de eneste (Så er der jo ikke noget problem; det ville være fint!). Det spekulerer jeg sg* noget over…

VH, Kasper