Forside Fora Privatøkonomi Hjælp – Fanget i boligboblen!?!! Hjælp – Fanget i boligboblen!?!!

#110780
Michael

Først og fremmest: Tag det HELT roligt og lad for guds skyld være med at panikke. Det er panikken selv der skaber en bristende boligboble og ikke økonomiske realiteter. Lige nu afventer næsten alle potentielle købere dommedag, som efter min mening ikke vil komme, da vi (stadig) har lav rente og næsten ingen arbejdsløshed. Noget som er stik modsat situationen i 80’erne, hvor der var stor arbejdsløshed, kartoffelkure og høje renter.

Jeres “klik-en-pris” bud 25% under salgsprisen er nærmere tegn på, at der er nogle lykkeriddere, som forsøger at købe en attraktiv ejendom langt under markedsværdi. Jeg kender ganske vist ikke jeres lejlighed, men et bud så lavt kan næsten ikke tyde på andet. Jeg er sikker på, at situationen nok skal normalisere sig og køberne skal nok vende tilbage når de ser, at der ikke kommer kæmpe fald i priserne, men kun mindre justeringer. Det er muligt, at I slipper ud af historien med en gæld, men lad være med at panikke og komme ud med en alt for stor gæld.

Vedr. “eksperterne”: Siden år 2000 har de råbt om stigende renter – noget som først er blevet en realitet inden for det seneste år (og kun mindre stigninger). De tog nok så grueligt fejl og gør det muligvis også denne gang. Til sommer kommer de nye SDO-lån på markedet – noget som muligvis kan sætte skub i konkurrencen på lånemarkedet og som derved kan sætte mere gang i salget. Der er heller ingen tegn på, at vi får kæmpe rentestigninger og massiv arbejdsløshed i de nærmeste år, så heller ikke dér tror jeg vi skal være bekymrede.

Jeg kan naturligvis tage fejl, men ovenstående er mit syn på sagen.