#155910
Anonym

Hej

Selvfølgelig kan du skifte bank. Du opretter bare en ny Nem-konto i en anden bank og lader resten (hvis du altså har noget tilbage) være tilbage i Nordea. Så kan du jo spørge en ny bank, om de er villige til at give dig det kommunegaranterede lån, hvis du opretter din Nemkonto hos dem. Der er ca. 120 banker – alt fra storbanker til små andelskasser – i Danmark, så et af stederme kan det da være, at de vil give dig lånet.

Du har ikke krav på, at nogen bank skal give dig det kommunegaranterede lån – altså på nøjagtig samme måde, som en bank kan afslå en hvilken som helst kunde at få et lån, selvom kunden kommer med 100% sikkerhed. At kommunen stiller sikkerheden har således ingen betydning.

Typisk vil der også være meget mere bøvl med folk, der har et kommmunegaranteret lån, da de jo har fået tilsagnet fra kommunen, fordi deres økonomi er temmelig ringe. Netop da disse mennesker ofte ikke betaler af på deres lån til tiden, og som gerne også er dem, der ofte henvender sig for at få forskud på sociale ydelser eller som bare foretager overtræk (kender en i en bank, der sidder med overtræksbehandling). Altså er denne kunde i forhold til andre kunder, hvad Bikuben engang kaldte for en “tidsrøver”. Og det er en temmelig stor proces for banken at skulle rykke kunden for den manglende betaling og meddele kautionisten (altså kommunen), at der ikke er betalt. Og da banken kun må tilskrive et rykkergebyr på 100 kr. med 10 dages interval (jeg husker det som 3 stk. i alt for 1 manglende låneydelse), så er det en ren underskudsforretning for banken, da denne kunde koster banken ressourcer (=penge), som slet ikke står mål med de rykkergebyrer, der må opkræves. Og hvem skal betale for et sådant underskud – jo det skal alle de andre kunder i form af f.eks. dyrere lån. Så et eller andet sted kan jeg godt have sympati for, at en bank ikke vil give kommunegaranterede lån, da jeg som kunde ikke vil have højere satser end dem, jeg betaler allerede nu.

Så hvis en kommune vil kautionere for et lån – så er det da ikke bankens problem – det bør da være kommunen selv, der bør være långiver og forestå alt det administrative.

MVH/Nuser
,

MVH/Nuser