#155798
Anonym

Hej Jette,
Det er en skidt situation du er havnet i lige nu. Jeg har på fornemmelsen at det er et Banklån til bolig? Hvor meget af værdi af boligen er belånt på dette lån? Der kan jo max. lånes 15 %

Har du fået noget udskrift eller rådgivning omkring dette lån? Evt. hvor meget du kan komme til at sidde for hvis renten stiger?
Da du har taget et lån med variabel renten, kan banken rent faktisk sætte renten op. Dette gør de ud fra din Økonomi (Rådeligsbeløb) og eventuelle bolig priser. Hvis du har dårlig økonomi løber banken en stor risiko, og skal også have et “rimeligt” afkast ifrohold til risikoen -> Dette er det samme, som hvis du vil investere i aktier eller obligationer, jo større risiko jo større afkast. Det er det samme banken tænker på.

Hvis du mener renten er helt urimelig, kan du klage til pengeankenævnet som vil tage sig af sagen. Jeg mener dog ikke din rente er urimeligt, som bolig og bank situationen er lige nu på marked.

Til sidst skal der nævnes, at du kan prøve at aftale med banken om forlænget løbetid på dit lån så din ydelse kommer ned på grund af job situationen.
Husk de sociale ydelse nu hvor du arbejdsløs og alene med 2 børn!

Håber dette kan hjælpe dig mere på vej. Har du flere spørgsmål, vil jeg gerne besvarer dem.

Venlig hilsen
Thomas