#110710
Anonym

Måske forstår jeg ikke dit spørgsmål helt. Det lyder som om, at du har kontanterne (svarende til garantibeløbet), men at banken bare ikke vil stille garantien. Måske en anden bank vil, for normalt så håndpantsætter banken så bare indeståendet på indlånskontoen til sikkerhed for garantien.

Men problemet er måske det, at en bank (jeg kender jo ikke din økonomi) måske alligevel ikke vil stille garantien, da du skal betale løbende garantiprovision, og kan du ikke det, så vil banken ikke have dig som kunde, da de jo ikke har et sted, hvor de kan foretage modregning. Men det kan du måske løse ved, at du foruden det fulde garantibeløb også indsætter så mange penge, så banken får sikkerhed for både garantibeløbet og den løbende garantiprovision.

Den løbende garantiprovision kan du få fradrag for, men du skal selv huske at trække den fra på din selvangivelse, da banker (og for den sags skyld alle andre långivere, fx. realkreditinstitutter) ikke har nogen indberetningspligt for den løbende garantiprovision iflg. skattekontrolloven. Fradraget svarer til den samme størrelse som et rentefradrag.

MVH/Nuser