#154864
Anonym

Jeg er uenig på en del punkter.

For det første så kan du/I kun bedømme, hvor god jeres 4 til 6 omlægning på kursspændet mellem de to serier. Hvis det har ligget mellem 12-14 point, så har det været en rigtig fin omlægning. Det vigtigste ved at lave den manøvre er dog, at man så holder sig klar til at komme med ned i rente, når den tid kommer. Hvis jeg var jer, så havde jeg derfor lagt om til 5, da den var i kurs 100. Kurs 95 er SLET ikke godt nok – hvis ikke man kan få den til helst 99+, så skal man bare vente længere.

Det er rigtigt, at I kan overveje at lægge om til flex, hvis I gerne vil konvertere lige nu. Det kan man gøre i situationer, hvor man ikke har tid til at vente på en god kurs, fordi man altid kan få F1 til kurs 100 (og dermed ingen restgælds-forøgelse!) Men flex skal ses som et “parkerings-lån”, som man kun skal opholde sig i, indtil man kan komme ud i fastforrentet igen til kurs 99+. Det kaldes nogle gange for en skrå konvertering, men de skal kun foretages, hvis man har en klar strategi for, hvornår man vil ud igen! Bliver man i flex afskærer man sig fra de kursgevinster, som fastforrentet ALTID giver med jævne mellemrum.

Flex med renteloft er et fup-produkt. Det må man aldrig overveje. Kursen når man optager det er elendig (dvs. meget større gæld), så der vil gå mange år, før sådan en omlægning blot går i 0 – og det vel at mærke hvis renten ikke stiger i den periode.

Desuden vil jeg anbefale, at I (når I lægger om til 5, hvis den kommer under kurs 100 igen – eller 4, hvis den kommer tæt på 100) vælger 30 årigt fastforrentet med afdragsfrihed. Ikke fordi at I ikke skal afdrage på jeres gæld, men fordi at de afdragsfrie lån er mere kursfølsomme. På den måde får man større konverteringsgevinster i fremtiden, når man går op og ned i rente – og I kan jo blot sætte ydelsesbesparelsen til side og så lave en ekstra indbetaling én gang om året (det kan man nemlig sagtens).

Endelig skal I overveje, om I virkelig ønsker at betale jer alt for langt ned i gæld. Hvis man er opmærksom på at overvåge sin gæld på denne måde (eller får nogen til at hjælpe med det), så kan man tjene rigtigt mange penge hen over årene – vel at mærke helt uden risiko! 🙂 Så jo længere man kommer ned i gæld, desto mindre bliver gevinsterne selvfølgelig.

Det er så selvfølgelig vigtigt, at man ikke blot forbruger gevinsterne, men placerer dem til et sikkert afkast – men det er alt sammen en del af et koncept, som de færreste er opmærksommen på.

Vigtigst af alt er dog, at I holde øje med at komme ind til kurs 100 (eller meget tæt på) – ellers kan det ikke betale sig. Det hjælper ikke noget at spare et par hundrede om måneden i en 4´er, hvis man skylder 100.000 mere 🙂