#154660
Anonym

Banken må gerne diskriminere på alder, ja det er ligefrem dårlig bankdrift, hvis man ikke gør det!

Banken skal altid se på “pay-back sandsynligheden”.

En grov tommelfingerregel hos de danske banker er, at man ikke må være insolvent efter man har rundet 40 år.

Er man 30 år og har et godt job, har man omkring 35 år tilbage på arbejdsmarkedet og kan derfor typisk godt bære at være insolvent. Der er masser af tid til at tilbagebetale gælden.

Er man derimod 55 år og uden væsentlig formue, jammen så skal banken påregne, at der er begrænset tid tilbage til at tilbagebetale gælden.

Hvis denne ældre mand du taler om kun har en friværdi på nogle få hundrede tusinde i huset og måske kun har en pensionsopsparing der sammen med folkepensionen giver ham udbetalt 200.000 kr., så er han IKKE VELHAVENDE!

Han vi typisk have et rådighedsbeløb under bankens standardkrav, og prisudsving på boligmarkedet kan hurtigt æde friværdien, sådan at banken ikke får penge tilbage.

Et ungt par, der ejer en bolig, som pludselig falder 1.000.000 kr i værdi, grundet en boligkrise, kan typisk blive siddende i huset og ridde stormen af. En ældre mand, der rammes af et tilsvarende boligprisfald risikerer at dø mens han venter på priserne skal rette sig. Den risiko må banken naturligvis indregne!