#154558
Anonym

For nogle måneder startede jeg en lignende tråd, men fik ikke ret mange brugbare svar. Jeg var dengang kunde hos EIK Bank. For at blive klogere er jeg i mellemtiden også blevet kunde hos Nordea og Danske Bank, så jeg har nu mulighed for at fortælle om mine erfaringer med 3 netbankløsninger. Jeg kender ikke Lån & Spars løsning, så jeg kan ikke sammenligne med den.

1. EIK Netbank.
Leveres af BEC, og anvendes også – med andre grafiske designs – af en lang række andre mindre banker, bl.a. Andelskassen, Arbejdernes Landsbank, Amagerbanken (undskyld jeg nævner dem, jeg håber ikke General Prier igen igen bruger anledningen til at fortælle om deres snarlige undergang og generelt dårlige opførsel). Se flere her: http://www.bec.dk/bec/bec.nsf/htmlside?readform&side=Samarbejde/Kunder.
Der kan være forskelle på hvilke af funktionerne den enkelte bank har åbnet for. F.eks. er der i EIKs version en glimrende budgetfunktion, hvor budgetposterne automatisk sammenlignes med de faktiske posteringer. Denne funktion er ikke aktiv i alle andre bankers version.
Generelt virker alt ganske glimrende, både de basale dagligdags funktioner, så som betalinger og overførsler, og de funktioner man brger knap så tit, som f.eks. ovenfor nævnte budgetfunktion.

2. Nordea Netbank.
Har ikke brugt den så meget endnu, men her fungerer de basale funktioner også glimrende og logisk. Derimod er budgetfunktionen meget simpel og uden kobling til ens konti. Det er bedre (mere fleksibelt) at lave det i et regneark. Nordea er bagud her.

3. Danske Netbank.
Jeg har for et par måneder siden oprettet en 24/7-konto hos DB med det formål at prøve deres netbank i real life. Og jeg må sige at det er den bedste af de 3 nævnte. I forhold til de andre er der ikke de store forskelle på de basale funktioner, alt fungerer som det skal for alle 3. Men budgetfunktionen giver baghjul til de andre. Den er så fleksibel at den formentlig kan mere end du har får brug for. Man kan oprette et regnskab og koble det op mod et budget, og de faktiske posteringer vises så i regnskabet, som i EIKs løsning. Et budget og et regnskab kan være for 1 konto eller for flere konti samtidigt.
Du prøve en demo på http://www.danskebank.dk. Lige nu er der et link til demoen på indgangssiden.

Min konklusion:
Danske Netbank er bedst. Først og fremmest er brugerfladen den mest logiske og gennemarbejdede. De har gjort sig stor umage for at lave det så enkelt, logisk og lækkert som muligt. Og med en rigtig god hjælpefunktion, skrevet på et næsten fejlfrit dansk uden at være skæmmet af de efterhånden obligatoriske stavefejl og forkerte ordbøjninger.

Som det sikkert fremgår ovenfor lægger jeg væg på en god budgetfunktion med opfølgning. Du kan selvfølgelig også have specielle behov eller ønsker. Sig til, vis du har specifikke spørgsmål om funktioner.