#154406
Anonym

Hvor ÅOP er lavest. Bed en række banker regne på det. I kan desværre ikke bruge en hurtigsøgning her på mybanker til så meget. Men noget der har en større indvirkning på ÅOP, er blandt andet den værdi, som banken/realkreditinstituttet vurderer, at byggeriet har, når huset det er færdig. Jo højere lånevurderingen er, jo flere penge kan i låne hos realkreditinstituttet, som er billigere end boliglån og sælgerpantebreve.

Selvom i er prisbeviste, bør i i en situation med nybyggeri ikke være for nærige i forhold til at få noget uvildig rådgivning i form af en advokat eller ingeniørfirma med speciale indenfor området. Det kan spare jer både tid og mange penge.

Omkring børn. Der bør sættes ca. 2.500 kr./md. til barn nr. 1. Godt nok får man børnepenge, men børnepasning, som er en af de helt store poster, koster mellem 3-4.000 kr./md. Ekstra mad osv. er en mindre belastning. Det er også meget godt at have en opsparing til engangsudgifterne (gennemsnittet bruger ca. 25tkr., imens andre klarer sig med at købe brugt for 5.000 kr. og arve resten fra venner og familie). Til barn nr. 2 osv. bliver behovet mindre, fordi børnepasningen bliver billigere og storkøb generelt er billigere. Men ellers kommer det jo an på, hvor godt i vil have det.