Forside Fora Privatøkonomi Kunder og aktionærer forlader Amagerbanken – den synkende skude Kunder og aktionærer forlader Amagerbanken – den synkende skude

#154116
Anonym

At den er helt gal i Amagerbanken illustreres jo også ved at Moodys pr. 9. april fastholder en credit rating på E+, selv om Ree, Nykredit og Finansiel Stabilitet har skudt diverse former for kapital ind i banken.

E+ er ren default status! En E+ rating er en klar indikation på kreditvurderingsinstituttet forventer, at virksomheden går konkurs eller har brug for ekstraordinær kapitalindskud indenfor de næste 2 år.

Hvordan skal Amagerbanken funde kapitalen i takt med den udløber efter 30. sepetember 2009. Fra oktober har Amagerbanken ikke lægere statens ubegrænsede garanti i rykken, og så kan den ikke hente yderligere kapital.

Eneste mulighed er at skære udlånet ned. Men kan man det, når halvdelen af udlånet ligger i bundrådne investeringsejendomme hos kreditorer, som ikke kan betale. Mit svar er nej! Det eneste udlån Amagerbanken kan skære ned på, er det sunde udlån, og derved falder driftsindtjeningen!

Jeg må sige, jeg synes Amagerbankens situation forekommer komplet håbløs!