#154094
Anonym

Mindre end 2% af aktionærerne i Amagerbanken vil, hvis de skal være helt ærlige, anbefale at købe aktier i Amgerbankens bundrådne butik.

Modsat Amagerbanken, der har leveret det ene katastrofeunderskud efter det andet, er faldet fra kurs 550 til nu kurs 32, så har Danske Bank faktisk vist, at man formår at drive banken. Kursen på Danske Bank aktier faldt ganske vist fra kurs 270 til 33 under finanskrisen, men siden har Danske Bank bevist man kan levere overskud. Danske Bank har ikke haft et eneste underskud siden 1992, og også i kriseårene 2008 og 2009 leverede Danske Bank mia. overskud, mens Amagerbanken satte hele sin egenkapial over styr.

Så nej, der er absolut ikke noget galt i Danske Bank, modsat Amagerbankens bundrådne butik!

Nu til spørgsmålet om utilfredsheden på privatkundesiden, så er det rigtigt at kundetilfredsheden er i bunden.

Men her vil jeg konstatere følgende:

1. Danske Bank har som den største bank fået alle tæskene for dispositionerne i finanssektoren, også vanviddet i Amagerbanken og Roskilde Bank.

2. Store koncerner har altid lavere kundetilfredshed end mindre koncerner. Danske Bank har de sidste 20 år haft et ringere image end lokalbankerne. Dette har dog ikke ført til kundeflugt, hvilket netop blandt andet skyldes, at Danske Bank rent faktisk er meget konkurrencedygtig på prisen og sælger gode og billige løsninger.

3. Dernæst så skal man lige huske, at danske Privatkunder, til manges overraskelse, faktisk kun knap 20% af Danske Banks samlede aktiviteter. Der hvor Danske Bank for alvor er stærk og tjener pengene er på erhvervskundesiden og i “Danske Markets”.

4. Modsat privatkunderne, er tilfredsheden blandt erhvervskunderne ganske god. Derudover tæller det tungt, nu hvor den ubegrænsede statsgaranti bortfalder fra 1. oktober, at Danske Bank er en meget sikker bank. Danske Bank har en veldiversificeret udlånsportefølje og en meget høj creditrating, dels ved alle at der ligger en de facto garanti alene i størrelsen af Danske Bank og Nordea.

Jeg synes fremtiden tegner lyst for Danske Bank og Nordea.

Og igen:

Danske Bank leverede et mia. overskud i 2008, hvor Amagerbanken satte 518 mio. til.

Danske Bank leverede et mia. overskud i 2009, hvor Amagerbanken satte 642 mio. til.

Q.E.D