#153880
Anonym

Hej Pernille

Det er et meget relevant spørgsmål.

De 80 % der kan lånes i kreditforeningen beregnes af kreditforeningens vurdering af huset. Rent lovgivningsmæssigt, må kreditforeningen ved ejerskifte kun vurdere til den pris, som er anført i købsaftalen.

Hvis I dog i forbindelse med købet renoverer ejendomme, så værdien forøges, vil kreditforeningen kunne vurdere ejendommen inkl. disse forbedringer.

Eksempel:
Hvis I køber ejendommen for 1.000.000 kr. og samtidig eksempelvis isætter nyt køkken og bad, hvilket giver en værdiforøgelse på 200.000 kr. vil I kunne låne 80 % af den nye værdi på 1.200.000 i kreditforeningen. 80 % af de 200.000 kr. udbetales som et forhåndslån, men hele finansieringen kan dog fortsat laves som ét stort lån. De 80 % af værdiforøgelsen skal dog indsættes på en Byggekonto, som administreres af banken.

Hvis I skal købe nye møbler, kan ovennævnte løsning med forhåndslån ikke benyttes. Her er det forskellig fra bank til bank, om der skal laves et Boliglån eller forbrugslån. Hvis I i forvejen skal låne beløbet mellem 80 % og 100 % som et boliglån, skal møbler og lignende typisk belånes via et forbrugslån.

Jeg håber I har kunnet bruge mit svar til noget – ellers er I velkomne til at vende tilbang.

Lykkedrengen