#153842
Anonym

Du finder nok ikke nogen pengeinstitutter, som vil binde dine penge i 30 år. Men flere pengeinstitutter tilbyder “porteføljepleje/formuepleje”, som Sydbanks pengeplan. Tidligere var disse serviceydelser kun forbeholdt storkunder med en formue + 1 million, men fordi investering er blevet mere udbredt blandt almindelige bankkunder og investeringsforslagene er standardiseret ud fra forskellige investeringsprofiler, kan bankerne nu også tjene penge på de mindre kunder.
Sydbank og andre store banker går stadig efter de større fisk, derfor grænsen på de 100.000 kr. Men en del mindre banker vil formentlig kun have et startkrav på ca. 50.000 kr., måske lavere så længe i har en aftale om, at der kommer flere penge.
Med disse produkter foretager bankerne køb af værdipapirer og endnu vigtigere husker at sælge dem igen, som man ofte glemmer. Men intet er jo gratis. Gå efter de pengeinstitutter, som kun tager administrationsgebyrer, hvis de skaber et positivt afkast.
Den billige version af dette er at investere min. 10.000 kr. per gang i enten aktier, obligationer eller investeringsbeviser og sprede risikoen på forskellige brancher, lande osv. Gerne via netbank, så du betaler lav kurtage. Men det kræver jo lidt interesse for området.
Hvis du mere er til ren indlån, så skal du ofte op over 100.000 kr., før indlånsprodukterne er noget at komme efter.