#153830
Anonym

Jeg må hellere begynde med at sige, at jeg selv har købt en hel del andele i nævnte vindmøllelaug, blot så du ved hvordan min holdning til projektet er.

Men, for at svare på dit spørgsmål, så har vindmøllen som udgangspunkt en levetid på 25 år. Derfor vil værdien af vindmøllen, og derfor også andelene, være nedskrevet ned til 0,- kr efter de 25 år. Hele ideen med at købe andele i vindmøllen er, at den helst skulle indtjene mere end den bliver nedskrevet. 1 andel skulle gerne give lidt over 500,- kr skattefrit pr. år (op til pt. 3.000,- kr), “give or take” lidt, alt efter som vinden blæser. Det vil sige at for 5.000 kr tjener du over en periode på 25 år 12.500,- kr kun på vindmøllen. Nu er regnestykket noget forsimplet, men det viser princippet hvorfor det er “ok” at værdien bliver nedskrevt til 0,- kr over 25 år.

Du kan evt. også svinge forbi http://www.middelgrunden.dk/ og læse noget om hvordan det er gået vindmølle-lauget der. Endelig er der også tegningsmateriale hos Hvidovre Vindmøllelaug som du nok har set.