Forside Fora Privatøkonomi Førstegangskøber af bolig Førstegangskøber af bolig

#153658
Anonym

Det bedste du kan gøre er først at starte på dit nye arbejde. Tag evt. en lejebolig i starten hvis du ikke kan blive boende hvor du bor nu. Når du har været der i et par måneder og ved, at det er et job og en arbejdsplads du føler dig tilpas med så arranger et møde med din bank. Medbring dine seneste lønsedler og en oversigt over alle dine faste udgifter såsom forsikring, licens, A-kasse, fagforening, varme, el, transport, internet, telefon osv.

Så beder du banken regne på hvad du kan købe for. Da du ikke har nogen gæld vil de formentlig sige 3x årsindtægt brutto. Det vil i dit tilfælde sige ca. 1 million kroner.
Hvis du allerede på det tidspunkt har kig på en bestemt bolig som ligger indenfor det beløb så tag salgsopstillingen med ned i banken. Regn allerede på forhånd ud hvad dine faste udgifter vil blive hvis du medregner brutto på lejligheden som din husleje. I salgsopstillingen som kan rekvireres hos mægleren (oftest kan den downloades) kan du finde oplysninger om sælgers seneste forbrug af varme og vand og øvrige udgifter. Brug dem. Når du har regnet alle dine faste udgifter ud så trækker du dem fra det beløb som du har udbetalt hver måned. Det facit du når frem til kaldes rådighedsbeløb og for en enlig skal det helst være på 6.000-7.000 kr om måneden.

Da du ikke har nogen opsparing vil jeg anbefale at du kigger på ejerlejligheder og ikke andelsboliger.

Held og lykke.