Forside Fora Bolig og realkredit Omlægning af 7% lån og specielt logik omkring eksisterende lån Omlægning af 7% lån og specielt logik omkring eksisterende lån

#153426
Anonym

Slet ingen der kan/vil kommentere på dette? Jeg fandt her til aften endelig et link der forklarede at der er 2 måder at indfrie det nuværende 7% på:

1. Varsel
Som jeg læser denne skal jeg opsige lånet senest 30/4 og betaler kontant til kurs 100 d 31/6. Hvad er ulempen ved denne metode?

2. Straks
Her skal jeg betale difference rente. Hvad den beløber sig til vil afhænge af godtgørelsesrenten (som jeg ikke kender).

Hvis det er mine 2 muligheder hvordan afgør jeg så hvad der er bedst? Dækker “Varsel” over nogle usikkerheder som “Straks” ikke har?

Dernæst ville jeg meget gerne have en kommentar på planen om at gå efter 5% fast med afdrag såfremt den bliver tilgængelig igen. Jeg er specielt usikker på om en evt fremtidig fordel ved omlægning til fx 7% bliver meget ringere med 5% fremfor 4%. Og om den forskel på nogen måde kan retfærdiggøre en kurs på 93-94 for 4% 30 år, eller kurs 97 for 4% 20 år.

Jeg er lidt på herrens mark her idet min bank ikke vil rådgive om hvad der er bedst (hvilket er lidt skuffende da jeg ellers er meget tilfreds med den bank). Og jeg har ingen forudsætninger for at vurdere dette selv. Jeg overvejer at få noget uafhængig hjælp. Måske de der “Dansk finansvejledning” eller en advokat?

/Claus