#153396
Prasmus

Jeg kan ikke svare på om Parken er en fornuftig investering eller ej, det jeg vil kaste lidt lys over, er dit spørgsmål om det kan betale sig at købe for så lidt.

Som andre har sagt, Parken aktier kan købes som 1 stk af gangen. Når du køber, skal du være klar over at udgifterne måske er så høje, at aktien skal stige rigtig meget, før du har tjent på købet.

Et eksempel er køb via Nordea onlineinvestering. Her koster det altid 0.1% i kurtage (betaling til banken) dog mindst 29kr. Dvs. om du køber for 1.000kr eller 29.000kr så betaler du det samme i kurtage. Dertil kommer et gebyr for beholdningsændring af depotet for hver dag der sker en handel, det er vistnok 12,50kr.

Sagt på en anden måde, har du købt for 1.000kr, har du i eksemplet betalt 41,50kr i omkostninger, hvilket igen gør at du først har tjent på handlen når aktien er steget over ca. 8,3% (du får ca. samme omkostninger ved salget, derfor 2×4,15%).

Handler du Nordeas egne investeringsforenings papir, betaler du ikke minimums kurtage, men blot de 0.1%, lige meget hvor meget eller lidt du køber for. Dog betales der der stadig for beholdningsændringen.

Andre banker og investerings foreninger har tilsvarende omkostninger, men afviger lidt i pris og opbygning.