#153242
Anonym

Den “tommelfingerregel” er en skrøne.

Men der er selvfølgelig en pointe i, at gevinsterne ved konverteringerne falder med lånets størrelse. Men det er slet ikke det sammen, som at sige at det ikke stadig er en rigtig god idé. Det er klart at dem med en gæld på 10mill vil få meget mere ud af det, men mon ikke også, at de har flere penge end os andre i forvejen, og at det derfor ikke er så “sjovt” for dem, som det ville være for os med de samme beløb?

Mit råd til dig vil klart være at lægge om nu til en 5% 30-årig uden afdrag. Det er et rigtig dårligt lån, som du har, og nu er en rigtig god tid at komme ud, da kursen på det lån jeg nævner er 100 i øjeblikket. (faktisk er det lidt over lige nu, men det handler blot om at holde øje med kursen, og så få bestilt et lånetilbud, når den lige kigger ned på 99,9)

Men grunden til at du skal gå i fast er udelukkende, at det er den eneste (man også den bedste) forsikring i forhold til fremtiden. Skulle renten senere stige til 6, så vil du ved at konvertere med op kunne skære 40.000 af din gæld (og det er med omkostninger). Det vil tage dig meget længere tid at afdrage dem af egen lomme – og det er heller ikke nær så sjovt. Hvis du gerne vil afdrage så meget som muligt, så kan du jo blot lægge pengene til side og lave en ekstra indbetaling på lånet én gang om året (det kan man nemlig godt)

Men da det er en god forretning at aktivt konvertere sin boliggæld, så vil jeg da også anbefale, at du overvejer, om det evt. kunne betale sig at bevare noget af gælden og så tage pengene ud i stedet og placere dem til en sikker rente. Men det afhænger selvfølgelig også af din boligs værdi. Sig til hvis du vil høre mere om aktiv gældspleje 🙂