#152814
Soleil

Jeg har læst indlæggene, hvoraf mange jo er meget fornuftige. Der er næppe tvivl om, at I står med sælgere, som er ved at være desperate. De har så valget imellem at sætte prisen flere hundrede tusinde ned eller foreslå den helt specielle konstruktion: Køb nu, betal senere, som de vel har udtænkt, fordi I har fortalt dem om jeres gældsafviklingsplan.

Jeg synes, I skal acceptere, når I nu gerne vil have huset. I risikerer naturligvis, at huspriser fortsat falder en del, så har I købt til for høj en pris. I har også mulighed for, at huspriser stiger noget, så har I gjort en særlig god forretning. Men den risiko/chance har enhver huskøber for tiden. Eftersom “køb nu, betal senere” er en meget
speciel konstruktion i hushandel, er det meget vigtigt, I har en kompetent advokat til at vejlede jer og udforme de nødvendige papirer. Derimod synes jeg ikke en bygningssagkyndig er særlig vigtig. Der er vel en tilstandsrapport, og I har håndværkervenner og har selv forstand på byggeri. Det er fuldt tilstrækkeligt, jeg ville personligt have mere tillid til solide håndværkere end til en byggesagkyndig, i alt fald nogle af dem, der laver tilstandsrapporter, er både efter min egen erfaring og efter diverse historier i pressen, ikke altid særlig sagkyndige og undertiden mere optaget af det store honorar end af omhu og grundighed.