Forside Fora Privatøkonomi Anddelslejlighed med stort kommende renoveringsprojekt – usikkert køb? Anddelslejlighed med stort kommende renoveringsprojekt – usikkert køb?

#152736
Anonym

Uanset hvilke lån, der optages i foreningen, vil dit andelsbevis (indskuddet) falde, så projekt-badeværelse, vil hugge 20 mio af jeres egenkapital og der vil være 20 mio mindre at fordele imellem jer.
Dit indskud falder således til ca. det halve, når I optager det badeværelseslån.

Hvis resten af egenkapitalen bliver brugt, 23 mio, så er dit andelsbevis 0 kr. værd, men mon det går så galt?

Jeg mener ikke at andelen er 550.000 værd, men kun noget i nærheden af det halve af den oprindelige værdi, måske endda endnu lavere.

Jeg sidder selv i en andelsforening, hvor vi har fastforrentede lån. Du skal have med i beregningerne at I er xx antal forskellige mennesker og at der er nogle, der er mere risikovillige end andre.

Hvis du er typen,der gerne vil gå med livrem og seler, skal der stadig først være et flertal i foreningen, for at ændre jeres lånetyper.
Det synes jeg er en væsentlig grund til at tænke sig godt om, inden man træder ind i en forening med afdragsfrie og variable lån.

Har du skrevet under?

Jeg synes i øvrigt, det lyder noget “rodet” med de lån i foreningen, jeg vil bestemt foreslå dig at få fat i en boligadvokat, til at gennemskue regnskaberne.
Du kan være i gang med at gøre den dårligste investering ever.