#152722
Prasmus

Hvis du ikke “gider” banken, hvad så med at skifte til en bank hvor der er en gensidig respekt ? Men tænk over om det måske er banken der har “ret”… og har grunde til at være tilbageholdende.

Ang. lån til forbrug. Du skriver at du har fast arbejde men skal låne til forbrug, dvs. du har ikke nok i kun din løn. Med et lån får du flere udgifter og din løn vil stadig ikke slå til, betyder det så at du skal have et lån mere og så et til og endnu et for forsat at holde den kørende ???

Du må kunne se den ikke holder, det er skruen ende – og jeg kan garantere dig at synes du det er surt nu, så er det ingen ting imod hvordan din situation er om 5 år og en håndfuld dyre forbrugslån, for på et eller andet tidspunkt skal de betales tilbage.

Tænk også på: Banken vil gerne tjene penge og det gør de bla. ved at låne penge ud, så som udgangspunkt vil de meget gerne låne penge ud. Men for at kunne tjene på at låne ud, kræver det at låner er i stand til at betale tilbage med renter, og vurder banken at det nok bliver svært for en, så låner de naturligvis ikke ud, det ville være en dårlig forretning. Banken kan naturligvis tage fejl, det sker, men i langt de fleste tilfælde har de ret, det er trods alt deres arbejde og eksepatise at lave sådanne vurderinger…

Det har jeg selv sandet… Jeg lånte selv til start af en butik, 4 banker sagde nej, de troede ikke på projektet, en bank sagde ja med forbehold. Jeg lånte og det gik fint de første 6 måneder, derefter gik det kun ned ad bakke og til sidst måtte jeg opgive (dette er den ultra korte version). Konklusion: Bankerne havde ret, selv den som gav lånet for de gav det kun mod anden sikkerhed. Jeg troede jeg viste bedre, men nej…

Måske har jeg misforstået dit spørgsmål/situation, i så fald må du undskylde.

Peter