#151926
Anonym

Hej og tak for din tilbagemelding.

Hvis det bliver relevant, vil vi selvfølgelig tænke alt igennem omkring hvad der er mest forsvarligt økonomisk set og hvad der sikrer os bedst.

Jeg er matematisk begavet, men ikke lige på det her område, så jeg kan ikke helt gennemskue hvad der er af muligheder.

Jeg vil sige det sådan at både min kæreste og jeg sidder i ret sikre jobs, men det udelukker selvfølgelig ikke at man kan blive opsagt af den ene eller anden årsag, ligesom det ikke udelukker at man kan gå ud og blive kørt over af en bus i morgen.

Jeg tror jeg tænker lidt at hvis banken vil låne os penge til hus nu, med en eksisterende gæld på over 400.000 kr., så vil de nok også gerne låne os penge til at købe hus om 2 år, hvis vi enten er gældfri eller er kommet af med en stor del af gælden.

Vi har også fået garanti fra en anden bank om at hvis vi overholder en afdragsplan i blot 1 år, så vil de gå ind og finansiere huskøb.

Som jeg har fået at vide så ser bankerne på at man i 1 år eller 2 år har kunne nedbringe sin gæld med 200.000 kr. pr. år, og at det giver dem en form for sikkerhed i at man ikke har et overforbrug (ikke mere i hvert fald) og at man vil have økonomi til at bo i huset.

Men hvad enten det bliver det ene eller andet, så kan vi se frem til at stå med et ret højt rådighedsbeløb på omkring 25.000 kr. (det synes jeg i hvert fald er pænt højt) efter alle udgifter til et hus der koster ca. 2.500.000 kr., forsikringer, bil, benzin mv. er betalt, hvis vi venter i 2 år og fokuserer på at afdrage på lån.

Det er altså lidt af en gulerod, og det er den vi forfølger. Samtidig vil vi sidde med et rådighedsbeløb på ca. 12.000 kr. pr. måned de næste 2 år, hvilket vi burde kunne klare os for.

Men som sagt… det kan hurtigt blive lidt for kompliceret med en model som den jeg snakker om, og det er slet ikke sikkert det er muligt at sikre sig ordentligt, men vi er heldigvis helt afklaret med at blive boende i lejligheden i 1½-2 år, hvis der ikke er mulighed for at finde en løsning på det andet…

Men tak for alle jeres tilbagemeldinger… Nu vil vi væbne os med tålmodighed og undersøge det hele til bunds, og sandsynligvis ende med at vælge at blive boende i lejligheden i sidste ende, da jeg har en fornemmelse af at det lyder lidt nemmere end det i virkeligheden er. :o)

God weekend til alle…