#151900
Anonym

Hej

Hvis du læser det vi har skrevet i indlægget, vil du se at banken allerede har kreditgodkendt os nu og at vi bare ønsker at gå med livrem og seler og derfor ser fornuften i at gøre det på denne måde så vi kan blive gældfri inden vi begynder at betale afdrag på huslån.

Vores egen bank vil højst sandsynligt gerne garantere at vi kan låne pengene om 2 år, ligesom de gerne vil låne os penge til at renovere huset nu.

Jeg tror at brugerne herinde indimellem skal se forskellen på os med gæld der tager et ansvar for den og har vilje og mulighed for rent faktisk at betale den tilbage og dem der skaber gæld, og ikke har råd til at betale den og er i risiko for at havne i RKI. Vi har trods alt aldrig lånt flere penge end at vi havde rig mulighed for at betale dem tilbage igen og stadig sidde ret fornuftigt i det. Vores prioriteter har været anderledes end de er nu…

Ja der er opstået gæld under uddannelse og i en lang periode hvor jeg stod alene med min søn mv. ligesom min kæreste har tabt en del penge på en lejlighed, men hvis man har en bank der har fulgt ens økonomi gennem de sidste 13-14 år, og de ved at man aldrig har misset et afdrag eller fået en rykker nogen steder fra og altid har haft penge til hele måneden, kan det faktisk godt lade sig gøre for mennesker som os, at få lov at låne penge til et hus.

Jeg kan heller ikke se dit argument, for selvom vores gæld gjorde at vi ikke kunne blive kreditgodkendt nu, så ville det da under alle omstændigheder se helt anderledes ud når vi om 2 år var helt og aldeles gældfri. Hvis man kan smide 18.000 kr. på gæld pr. måned i 2 år, udover de nuværende boligudgifter mv., så er det vel et bevis på at man økonomisk set godt ville kunne klare at købe hus.

Som de 2 banker vi har snakket med siger… høje afdrag på lån, bliver set lige så positivt på som en opsparing.

Så nej… vi har ikke overset noget, tværtimod…