#103700
Anonym

Det er helt tydeligt hvad problemet er.

Folk læser i avisen at de nye kort er skandaløse, og så er de det bare… uanset alle forklaringer. Hvordan starter sådan en hetz så?

1. Der bliver indgået et politisk forlig, som giver bankerne ret til at opkræve et gebyr på 50 øre hos BUTIKKERNE.
2. Forbrugerorganisationerne siger straks, at gebyret bliver givet videre til forbrugerne, og kan derfor ikke acceptere aftalen (selvom de selv har været med i forhandlingerne).
3. Forbrugerorganisationerne begynder at stille spørgsmål ved, om sikkerheden egentlig bliver forbedret, når fotoet mangler.
4. Ekstrabladet øjner en “skandale” og opfordrer en læser til at begå bedrageri i nogle butikker for at “bevise” at der ikke er forbedret sikkerhed. Hvad avisen ikke skriver er, at det ikke er kortindehaveren som kommer til at betale for bedrageri.
5. “Skandalen” er nu født, og de andre aviser begynder at få tips fra forbrugerne:
– kortet virker ikke i udlandet (terminalerne er ikke omstillet)
– svartiden på chipterminaler er 1 (et) sekund længere
– netbutikker vil ikke acceptere nye udløbsdatoer

KONKLUSION: Skandale. Og hvad er så målet med denne “skandale”?

Mit bud er, at få forhandlet gebyret ned. Og det er efter min mening bare så tåbeligt som noget kan være. Resultatet kan nemlig nemt blive, at de store banker afliver dankortet og indfører egne betalingskort, hvor der er langt større indtjeningsmuligheder. Resultatet af det er at forbrugerorganisationerne herved har lavet et kæmpe selvmål, men det vil de selvfølgelig aldrig indrømme, så de vil begynde at kæmpe for et maksimumgebyr på betalingskort på 50 øre, og hvis de opnår det vil de sige at de har vundet en kæmpe sejr.