#151846
Anonym

Ja, jeg kan godt se hvad du mener mht at købe huset nu, men det vil være en stor risiko at ta, hvis nu der opstår noget uventet. Desuden vil det i så fald tage 4-5 år at blive gældfri mht. eksisterende lån, hvilket betyder at vi vil sidde med et rådighedsbeløb på omkring de 12000 kr. pr. måned de næste 5 år, og det efterlader jo ikke mange penge til uventede udgifter.

Den anden mulighed er for os den sikre måde at gøre det på.

Jeg har ikke sat mig ind i hvordan det er med gaveafgift mv., hvis der kunne blive tale om sådan noget, og kan ikke lige gennemskue hvad det vil ha af betydning økonomisk.

Jeg tror lidt at vi står overfor denne løsning med at købe huset nu og vente med at betale, eller alternativt helt at vente med at købe hus til om 2 år.

Mht. den model du opstiller, så har jeg selvfølgelig tænkt mig at sælger skal sikres mest muligt, så derfor kræver det jo at der er en garanti fra banken om at vi kan låne pengene til huset, om f.eks. 2 år. Sælger må jo også vide at vi ikke kaster 3-400.000 kr. i et hus, som vi ikke vil ha, så man må gå ud fra at de til den tid ville kunne sælge huset til minimum det som vi skal give for det, hvis vi trak os ud i sidste øjeblik.

Og ja, det er en ordentlig omgang huset skal ha. Sagen er bare den at jeg nok tænker lidt at vi kan købe et nyere hus i bedre stand, men jeg vil sandsynligvis alligevel ha skiftet køkken, bad, facade mv., når det er et hus jeg skal blive boende i altid. Desuden ligger priserne på disse huse en hel del højere end hvad vi skal give for huset inkl. de penge vi skal bruge på modernisering.

Det er måske ikke drømmehuset, men det kan det blive. Til gengæld er det drømmebeliggenheden, og ligemeget hvilket hus vi kunne finde om 2 år, ville vi ikke kunne finde en lige så ideel beliggenhed.

Vi vil gå på kompromis med meget, men er kommet frem til at økonomien ikke er en af de ting vi vil gå på kompromis med. Det er for anstregende for forholdet og familielivet, hvis man ikke har penge nok og man skal frygte enhver uventet udgift.