#151596
Anonym

Hej Søren, tjaaa, tjooohhh jeg har da lavet min research i markedet og derigennem fundet at jeg synes BRF er et godt bud. Men i disse tider er det svært at holde sig up-to-date da der hele tiden sker nye ting i den finansielle sektor.

Men umiddelbart virker BRF på mig som at have en god samlede “pakke” – men det har Nykredit såmænd også. Forskellen mellem dem og andre er sikkert ikke kæmpe, og det er heller ikke småpengene jeg går efter. Men det er det heller ikke med EIK i disse tider. De har i dén grad skruet på skruen i den forkerte retning.

Men jeg tror kun at vi spørger hos BRF. Jeg har lavet mine checks på Nykredit, RD og Totalkredit etc. og det bliver altså BRF vi vælger. Vi skal også have en BRF vurderingsfyr ud og kigge og derefter får vi et tilbud. Men istdet for et 30 årigt lån som vi havde med EIK, så har jeg regnet på den samlede likviditet vi kan lægge og istedet for at lave en opsparing på en konto med samme rente som lånerenten (således som er idéen med disse prioritetslån vi havde hos EIK) hvor alt den månedlige overskydende likviditet afsættes, så har jeg fundet ud af at for det samme beløb som svarer til vores max.rente (5,5%) i EIK, kan vi for lidt under samme beløb tage et fastforrentet 4% 15 årig lån!! Og dermed kommer der virkelig gang i afdragene og lånet er afviklet på den halve tid!

Det er en anden måde at spare op på. I EIK afsætter vi det mdl. beløb svarende til max.renten på lånet og sålænge renten er under de 5,5% så er der et godt mdl. overskud som så forrentes med samme rente som vi betaler og dermed svarer det til at vi sådan set betaler hele beløbet ind men samtidig er super-likvide fordi vi kan trække dem igen. 🙂
Dét synes jeg selv var ret smart, sålænge renten var lav og vi havde god likviditet som vi ikke ville lægge som “down payment” på lånet.

Men nu hvor renten er blevet så høj, så er afstanden til et realkredit lån simpelthen blevet for stor og urentabel.

Så jeg tror vi hopper på den løsning jeg fortalte med BRF og et 4% 15-årig lån.Vi mister ganske vist vores likviditet , men det må vi jo bare rette ind efter og med skattelettelser og et par lønstigninger mere så ser det stadig meget fornuftigt ud på sigt.

Mvh

Peter