#151412
Anonym

Gad vide om Michael forestiller sig, at velhavere er sådan nogen, der går rundt med en rulle pengesedler i lommen ligesom i gamle amerikanske film? Personligt foretrækker jeg kreditkort, gerne flere ad gangen.
Uden at kende de konkrete tal vil jeg bestride, at bankernes interesse i kreditkort skulle bestå i en forventning om, at folk glemmer at betale det fulde beløb. Derimod finansieres kreditkortene via de virksomheder, der modtager kortbetalingen, idet disse – ligesom ved dankortbetalinger – bliver afkrævet et transaktionsgebyr. Kredittiden bliver også finansieret af virksomhederne, som først får pengene udbetalt efter en vis periode.
Det seneste år har flere og flere butikker ændret strategi og modtager nu betaling med kreditkort, også for dagligvarer. Jeg vil tro, at det var Coop, der satte gang i processen ved at ændre medlemskortet til et mastercard. Om varerne bliver dyrere på grund af transaktionsgebyret på dankort/kreditkort har tidligere været diskuteret til hudløshed, men det eneste, der kunne få mig til at veksle til kontanter, skulle være en protest mod den manglende forrentning af penge på lønkonti.
Det har efter min mening forekommet uhyre provinsielt, at folk uden Dankort – fx turister – skulle have kontanter i hænderne for at købe dagligvarer i Danmark. Og når muligheden fro at betale med kreditkort findes, hvorfor skulle man så ikke tage imod den gratis kredit? Det er flere gange på mybanker.dk nævnt, at en familie med 2 voksne og 2 børn skal have et rådighedsbeløb på 14-15.000 kr. om måneden. Betaler man alting med kreditkort, kan man således som minimum tjene renten af rådighedsbeløbet, og det kan vel – placeret rigtigt – give op til et par hundrede kroner om året.