#151360
Michael

Advarslen mod den slags kort er helt på sin plads. Der er jo en grund til at diverse udbydere tilbyder “gratis” kredit i en måneds tid. Det skyldes naturligvis, at de regner med en vis del af kortindehaverne glemmer at sætte kontoen i 0 og derved tjener de gode penge på fidusen. Sammenligningen med bogklubber er helt på sin plads, da de opererer med præcis samme taktik. Vi er alle mennesker og det er menneskeligt at glemme. Der er rigtig mange ting at holde styr på i hverdagen for de fleste og en lille kredit kan nemt gå i glemmebogen og ende med at koste dyrt.

Så kan man så moralisere mere eller mindre. Personligt har jeg den holdning, at voksne mennesker med en anstændig indtægt slet ikke bør have kreditter overhovedet andet end måske en boligkredit til renovering af boligen eller køb af bil. Enhver form for forbrugskredit og kontokort er totalt unødvendigt og er ikke andet end et tydeligt tegn på at man overforbruger – i mere eller mindre grad, men overforbrug er det. Jeg har meget svært ved at tro, at folk med kreditter på 15-20K ligger inde med halv- og helstore opsparinger, som de blot kunne have trukket på istedet. Argumentet med at få overblik køber jeg heller ikke. Det er vel næppe nogen der køber ALT på disse kort. Mon ikke også der bliver gjort flittigt brug af Dankortet og hvor er overblikket så henne? Folk der ikke har overblik over økonomien har typisk heller ikke særlig meget at gøre godt med i slutningen af måneden og så er det jo nemt lige at trække et par tusinde til noget ligegyldigt elektronikbras eller andet.

Lav et regneark, eksporter kontobevægelserne en gang om måneden fra netbanken ind i regnearket (eller hvornår det nu passer) og få et hurtigt og enkelt overblik på den måde. Ud fra dette laver man et budget og ser hvad man reelt har til rådighed og så starter man en opsparing af hvad der nu er tilbage.

Det er reel økonomisk frihed.