Forside Fora Privatøkonomi Gebyr for at modtage penge fra udland Gebyr for at modtage penge fra udland

#151172
Anonym

Forskellen på Danmark og Tyskland i denne sammenhæng er Euroen.

Og det er rigtigt, at vi danskere betaler så det driver, når vi modtager penge fra udlandet – også selvom det er en fuldautomatisk ‘EU Payment’.

Jeg kiggede på det her for et par år siden. Lad os se om jeg kan huske det.

EU har et direktiv (flere år gammelt), der i bund og grund siger, at overførsler mellem medlemslandene skal koste det samme som indenlandske overførsler. Fri bevægelighed og alt det der. Det tolker de danske banker som at udenlandske overførsler i Euro skal koste det samme som indenlandske overførsler – i Euro, vel at mærke. Hvem det lige er, der sender EUR i stedet for DKK rundt fra et dansk pengeinstitut til et andet, kan jeg ikke regne ud.

Men det er tilsyneladende grunden til, at de fleste banker beregner sig omkring 30 kr for at modtage penge. En i de fleste tilfælde fuldstændig automatisk proces, er jeg næsten helt sikker på.

Jeg fandt dog en undtagelse – DiBa i Næstved lavede gerne en konto med netbank og mulighed for at modtage “EU-overførsler med korrekt IBAN-nummer” for 15 kr pr. gang. Andre overførsler (med brug af korrespondentbank, vel) koster 30 kr at modtage. Det kostede en overgang 20 kr i kvartalet for netbank og konto, men det har de droppet. Man skal bare betale 1,5 kr for overførsel til anden dansk bank. SE gebyer for udland her: http://www.diba.dk/OmDiBa/?id=747

Til sammenligning tager Eik Bank, som nu med SEPA har fået et ‘rigtigt’ Swiftnummer, 50 kr for at modtage enhver form for overførsel fra udlandet!