#150918
Prasmus

Når du ikke vil binde pengene mere end 1 år, har jeg to forslag:

Sæt dem ind på en opsparings konto, der kan du i hvert fald pt. få 1.5% i rente hos BRF-bank, måske mere andre steder, check rente oversigten her på mybanker.dk. Når bankpakke-I udløber senere i år, er det ikke usandsynligt at bankerne går i rente krig for at få indlåns kunder, og der kan du så flytte dine penge til en bedre forrentning med en binding på f.eks. 1 år.

Alternativt køb 2% obligationer som har en slut dato indenfor 1-2 år. Når de har så kort løbetid, vil kursen ikke kunne falde ret meget, og endelig kan du beholde dem til udløb og få en lille skattefri kursgevinst. Du kan naturligvis også gamble mere og købe obligationer med bedre rente, men lad være med at købe nogle til en kurs over 100, det vil være tilsætning i sidste ende (min mening, da renten må sige i år). Alt efter omkostninger mht. køb/salg og opbevaring bør du ikke købe for mindre end 40-50.000kr af gangen. Kan du ikke selv købe via netbank er det endnu dyrere og så skal du nok op og købe for noget nær 80-100.000kr før det kan betale sig.

Jeg ville selv sætte pengene ind på en konto nu og se tiden an til bankpakke-I slutter eller obligationsrenten generelt stiger.