#150844
mortenra

Hej Stefan
Jeg har selv undersøgt hvad 2% renteloft i 10år koster i Al bank. Pt ligger bidraget på 1,45% hvortil du skal ligge renten på pt. 5,15%. Samtidig kan du worst case ende med en rente på 7,15 (5,15% + 2% renteloft) hertil skal du stadig ligge bidrag 1,45 ialt 8,6%. I det lys er 10% måske ikke helt så tosset som det lyder, men det kommer an på mavefornemmelsen. Samtidig er jeg ret overbevidst om at bidraget ikke er fradragsberettigede men her må andre rette mig hvis jeg er forkert på den.

Min kone og jeg selv var for 1,5 år siden selv møllen igennem. Vi endte med albank 30 år og 2% renteloft men vel og mærke til 0,35% i bidrag. Derfor valgte vi det fremfor DB og fastforrentet lån.
I forhold til at kende sin økonomi har vi fået beregnet ydelsen på vores lån udfra den daværende rente og derefter har vi haft samme ydelse hver måned på trods af voldsomme rentestigninger og rentefald. Så vidt jeg husker står der i betingelserne at lånet skal genforhandles hver 10. år så på den led ved du hvad du har at forhold dig til de næste 10 år med mindre du misligholder din betaling eller selv beder om at få genforhandlet lånet.

I forhold til udlejning og vedtægter er det åbenlyst at det skal være muligt for at du overhovedet kan lave et fornuftigt buget.

Held og lykke med det

Med venlig hilsen

Morten