#150672
Anonym

Hej Link22

Jeg syntes det er umuligt at sige om der er tale om dårlig bankrådgivning, da alle aspekter aldrig ville kunne gengives. Derudover var 2007 også en anden tid, end vi har idag, og desværre var der jo ingen der i 2007 ville tro, at den økonomiske situation ville ændre sig så drastisk. Jeg syntes dog generelt med de oplyste oplysninger i ville have, selv med begge i arbejde, en ret høj gældsfaktor.

Jeg antager at situationen lige nu, er at i ikke kan betale regningerne, og derfor må handle. Om det vil være den bedste løsning at sælge, skal jeg ikke kunne sige, da det jo kommer an på fremtiden, dog kan i blive tvunget til det, hvis i ikke kan betale nu. Tror i lejligheden inden for et par år vil stige, skal i jo satse på at beholde den. Dog ville jeg ikke gældsætte mig selv yderligere for det, da i jo kan risikere at priserne falder ydermere, så i både har det større tab, plus ny gæld. Altså kan i holde statud quo med gældsposten og beholde lejligheden, skal i selv overveje hvad der sker i fremtiden, og regner i med prisen stiger, så bør i beholde den.
Efter hvad du skriver, så lyder det dog mere til at i kan blive nød til at tvangsrealisere den, uanset jeres forventninger til fremtiden.

Kan i ikke få det til at løbe rundt, har banken sikkert også luret den, og frygter jeres lån vil resultere i et tab. Derfor er det sikkert deres holdning, at enhver forøgelse af jeres lån, vil give banken endnu større tab. De kigger altså ikke særskilt på de kr. 25.000,- (anslået) til indskudet, men samlet på det. Og selvom det virker urimeligt for jer, er det vel fornuftigt nok, at de ikke øge udlån, når tab er sandsynligt.

Kan i derimod fremvise budgetter der sandsynliggøre at i vil kunne betale af på gælden, altås hele gælden) såfremt et lejlighed skifte, og en øget gæld på måske kr. 25.000,- sker, kan de måske overbevises, da de kr. 25.000,- ikke er meget i forhold til den gæld i har nu. Er de i tvivl, vil de dog nok takke nej, for at mindske tabet.

Jeg ser ingen muligheder for at omlægge lån. Kan banken overbevises om at arbejdeløshed er meget midlertidig, kan de evt. gå med til en mindre afdragsfri periode. Så længe gælden ikke vokser, er det jo også i deres interesse at i får chancen for at komme på fode igen, og betaler af på gælden. Dog igen, uden gælden må forøges. Har person 1 allerede været arbejdsløs i længere tid, formindskes chancen for denne løsning også.

Ellers er der jo det logiske, om at sælge aktiver. Ingen snak om bil, eller andet, så hvis ikke i har noget, så kan det være ligemeget. Har i noget, vil i kun bruge det til at købe tid, til at person 1 kan komme i arbejde.

Det er meget uheldigt at i har skiftet rådgiver så tit, og ikke føler at det fungere godt med jeres bank. Det vil sikkert også gøre at i ikke får ret lang snor, da den nuværende aldrig har fået opbygget et godt forhold til jer, og i altid mens han/hun har kendt jer, været i økomisk uføre. Jeg ser dog heller ikke mulighed for at forbedre den situation, da i ikke ville kunne skifte bank. Istedet må i desværre nok indstille jer på, at være dem, der gør indsatsen, for at forholdet blive nogenlunde tåleligt så længe jeres situation er dårligt.

Held og lykke til jer, håber i finder ud af noget, selvom det kan virke svært pt.