#150046
onkel

I øjeblikket kan jeg se følgende kurser på 5 % lån med 30 års løbetid:

Obligationslån uden mulighed for afdragsfrihed: 99,20
Obligationslån med mulighed for afdragsfrihed: 98,18

Ovenstående kurser er dem du ville få lånet udbetalt til hvis det blev udbetalt
i dag. Denne kurs er ens for alle – så ja det kurstab tager alle hvis de om lægger
optager et 5% obligationslån.

Når dit kurstab er større er det fordi at du først vil have udbetalt dit lån til marts.
Altså er differencen på kursen prisen for kursaftalen.

Er det dyrt? tjahh det er svært at sige, du skal se på følgende:

* Hvor meget spare jeg efter skat om året på omlægningen (og hvor lang tid går der
så før jeg har tjent omkostningerne ind)?
* Tabet er der reelt først hvis du bliver nød til at indfri lånet til over den kurs det er blevet udbetalt til. Så hvornår forventer du lånet skal indfries (fx. ved salg af huset).
* Vil du konvertere lånet igen hvis renten stiger? Dette giver en mulighed for at indfri lånet til lav kurs (fx. 85) og derefter optage et nyt lån med højere rente (eller et andet type lån). På den måske kan du måske fjerne noget restgæld (dette er reelt ikke en mulighed med dit nuværende lån).

Skal du kurssikre? Hvis sikkerhed er vigtig for dig (og det er det måske når du vælger fast rente) så giver det god mening at vælge kurssikring.

Du kan dog undersøge hvad det vil koste dig at få udbetalt lånet hurtigt og dermed spare på kursikringen. I dette tilfælde indfrier du også det nuværende obligationslån og betaler differencerente (forskellen mellem udlånsrenten og indlånsrenten i kreditforeningen) frem til marts terminen (en såkaldt paristraks indfrielse), fordelen her er at du får fradrag for din rente udgift (hvilket du ikke gør for et kurstab)

Jeg håber at ovenstående hjælper lidt

Onkel

(hver i øvrigt opmærksom på garantiprovision i forbindelse med omlægningen (se andet indlæg på mybanker) – her kan der være en del at spare på gebyret…