Forside Fora Privatøkonomi julehjælp til fattige/storforbrugere julehjælp til fattige/storforbrugere

#149598
Anonym

De tal, der anvendes ved udarbejdelse af fattigdomsstatistikkerne, er fra 2006 – tallene for 2007 bliver først frigivet af Finansministeriet til januar. For lidt mere faktuelt viden, læs fx denne undersøgelse:
http://www.ae.dk/files/AE_stor-stigning-i-bornefamilier-ramt-af-langvarig-fattigdom.pdf
Her findes opgørelser både inklusiv og eksklusiv studerende. Fattigdomsgrænsen, baseret på 50% af medianindkomsten, er udregnet til 98.100 kr. efter skat (2009 kr.) for en enlig, mens satsen er lavere per person for samlevende/familier.
Til sammenligning vil en enlig førtidspensionist modtage 195.420 kr. i pension i 2010 og falder derfor ikke i kategorien fattig. Derimod vil en enlig forsørger med to børn og lavtlønsarbejde ofte havne i fattigdomsgruppen, på trods af børnecheck, børnepenge, boligsikring mv.
Jeg synes især, det er problematisk, at fattigdommen rammer børnefamilier. Børn, der vokser op i den utryghed, som økonomiske problemer giver, og som ved jul og fødselsdage må se andre mæske sig i overflødigheder, mens de selv ingenting får, vil som regel bære disse oplevelser med sig i voksenlivet og måske reagere ved at have svært ved at acceptere eller tilpasse sig det omgivende samfund. Julehjælp er ikke løsningen på dette, og jeg er principielt imod at løse sociale problemer via privat velgørenhed. Men i de kommende år er det pinedød nødvendigt, at alle borgere i landet kan yde en optimal indsats, så jo mere vi, der kan undvære, hjælper nu, des bedre bliver vi måske behandlet, når vi bliver gamle!